At lytte til fortælling, er at blive ført på en rejse, der skaber indre billeder, og vækker det kreative og poetiske sind.


Fortælling er hjertets tale, det er sandhedens stemme, der kan sige alt det vi ikke når at sige til hinanden i hverdagen. 


Fortælling er overlevering af noget gammelt - En måde vi før har mødt hinanden! Det er tålmodighed, og dyb lytten, det er at dele en fælles visdom, der tilhører os alle. Fortælling er opdagelsen af tilværelsens mange lag - det er en følelse af enhed, sammenhold og mening.


Fortælling er fællesskab. Fortælling er de modiges ord - de tavses stemme, dem der ser denne tids blodige massakrer - dem der tør sætte ord på. 


Fortælling er også tosseper, og tossepers venner. Det er lethed og latter. Det er konger og prinsesser, slotte og ørkner. Fortælling er farverne på den indre sols himmel - det er stigen der hænger på klippevæggen - vejen op fra afgrunden. Fortælling er en hånd der rækkes frem, det er øjne der mødes og hviler.


Og det er begyndelsen på noget nyt - Et kongerige der rejser sig! En ny verden der kræver sin plads.


Vi bor på en planet hvor livets mirakler og det store mysterium af liv, død og genfødsel udspiller sig for vores øjne hver dag. Hvor utallige former forandrer sig, vokser blomstrer, dør og forsvinder i en lang gentagen cyklus. Hvor pulsen i vores hjerter, bølgerne i vores lunger og drømmenes eteriske slør forbinder os uløseligt med den store altomfavnende rytme. det kræver et stort åbent hjerte, og en nysgerrig hjerne at rumme det hele.

På en eller anden måde rummes alt dette i myterne. Det rummes i fortællingerne, hvor alt kan ske, hvor alt er levende.

 








Populære opslag fra denne blog

Tema fortællinger

Årstidsfortællinger