Tema fortællinger





Med temafortællingerne er der lagt op til en samtale. Temafortællinger giver mulighed for at opleve emnet fra nye vinkler. 
Jeg fortæller 2 - 3 historier som giver inspiration til en samtale

Se eksempler her under. - Prisen på temabesøg aftales individuelt.



Kærlighed.

Vildering Kongesøn og Miseri Mø. 

Vildering Kongesøn bliver fange hos trolden, og her møder han den skønne og kloge Miseri Mø. Han har så meget brug for hendes hjælp, men Miseri Mø ved at hvis hun hjælper ham, så svigter han hende. Fortællingen er en rejse i deres kærlighedsforhold, om forelskelse, og svigt, om lyst og bedrag. Om hvordan man må vove at give sig selv, og vove at blive svigtet, for at opnå ægte kærlighed.

Vildering Kongesøn og Miseri Mø er et af vores længste folkeeventyr (fortælletid 60 – 70 min i kort form).

(fra 14 år. Til unge som har startet kærlighedslivet med en kæreste)



Et kongerige under havet: 

Urashima Taro er en ung fiskerdreng som redder en skildpadde fra at dø. Men skildpadden er en fortryllet prinsesse som kommer fra kongeriget under havet. Urashima rejser med havkongens datter dybt ned under havet, hvor han glemmer alt om tid og sted…Japansk historie om tid og kærlighed.
(fra 14 år. For voksne)




Livsrejse.
At møde farer, og at vokse af dem 

I ørnenes klo, i ulvens bo. 
Den lille prins bliver væk for sine forældre, og farer vild i skoven. Her møder han mange farer, og begynder en livsrejse, som fører ham fra ulvens bo, til ørnens klo, og til et liv som røver. Prinsen finder til sidst tilbage til sin far, og rider nu den store hest med guldsko.
Folkeeventyr af Svend Grundtvig

(fra 7 år. For alle)


At blive voksen– voksenlivet og det der hører med

Kresten Grønhat. 
Kresten Grønhat bliver afleveret til skovmanden som ganske ung. I skoven får han lov til at leve igennem tre dyreliv. Som menneske møder han kærligheden, men også den onde ridder Rød. Eventyret handler om at blive voksen, og den forvandling der følger med. Og om det godes kamp mod det onde.
Dansk folkeeventyr

Der er stor billedrigdom og dyb symbolik i eventyret om Kresten Grønhat, så det egner sig godt til at tegne og male til. Man kan tegne mens man lytter, eller vente til eventyret er slut.




At være særlig

Ladkællingesønnen - folkefortælling
En doven dreng får tre ønsker opfyldt, og ender med at gifte sig med prinsessen. Folkeeventyret handler om at være til stede i livet uden forventninger, om at hvile i sig selv, og så er også et rigtigt sjovt eventyr!


AtKongen har hesteøre. En konge vokser op med et særlige øre, det er hesteøre! Men han holder det hemmeligt for alle. Indtil en dag hvor hemmeligheden bare vil ud...


Tommelise. H.C Andersens Tommelise er fortællingen om en lillebitte pige som er den eneste af sin slags, der hvor hun vokser op. Hun bliver hele tiden misforstået, indtil hun finder en ven der hjælper hende til et sted hvor der er mange af hendes slags.

(For børn fra 7 år. Særligt til udviklingshæmmede, og til mennesker med handicap)




    Om at lyve.


...hvorfor er det nu lige at man kan føle sig fristet til at stikke en lille hvid løgn, eller måske endda en større en? 


Kongen som kogte frø: En konge er gammel og har ingen arving. Så han inviterer rigets fornemme riddere til at deltage i en konkurrence om hvem der passer bedst på et lille frø. En gartnersøn kommer ved et tilfælde med i konkurrencen…

Peter og Ulven (med et twist): 
Peter keder sig ved at være fårehyrde, så han råber at ulven kommer. Han får the, kage og masser af opmærksomhed hos byens borgmesterfrue og hendes veninder. Det er svært at lade være med at fortælle den samme løgn igen!

Besøg fra Klovnen Urkan: Urkan holder foredrag om at være klog – han ved alt, men i virkeligheden ved han jo slet ingen ting! Og han lyver så det brager!!!



(fra 7 år. Særligt til udviklingshæmmede)

--------------------------------------------------------------------------------

Populære opslag fra denne blog

Årstidsfortællinger